WERKDAG 30 OKTOBER 2021

Beste vrijwilligers,

Door alle Corona maatregelen kon de werkdag van de Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe voor het onderhoud van de paardenpaden dit voorjaar geen doorgang vinden. Wel kon aannemer Schriek en Hol voor de Stichting de paden bij Kootwijk met de shovel een flinke opknapbeurt geven door de paden te egaliseren en op breedte te brengen. Dat was een mooie start van het seizoen.
Gelukkig kunnen we nu wel weer aan de slag met vrijwilligers. 
Voor de komende werkdag op zaterdag 30 oktober nodigen wij jullie graag om mee te helpen. Tussen 13.30 en 16.30 uur willen wij gaan snoeien om paden weer vrij te maken van begroeiing, het slepen van paden om deze weer glad te trekken en het herstellen van de rustplaats bij Kootwijk. 
Het idee is om op meerdere plaatsen aan het werk te gaan in kleine groepjes en na het werk allemaal weer samen te komen. 
Wij mogen gebruik maken van de loods van Staatsbosbeheer in Kootwijk om nog na te praten en wat te drinken. Dit is de afterparty waar wij alle vrijwilligers voor uitnodigen.

Wat kunnen we gaan doen?
Zowel in Kootwijk als Hoenderloo zijn er meerdere plekken waar gesnoeid kan worden. Het snoeien gebeurt op handkracht met zagen en snoeischaren, er wordt gewerkt in groepjes met veel gezelligheid. Het is aan te raden om eigen werkhandschoenen mee te nemen.
Het slepen kan ook op meerdere trajecten. Voorgaande jaren zijn er vrijwilligers geweest die al ervaring met het slepen hebben opgedaan. Graag doen wij een oproep aan die vrijwilligers om weer een paar trajecten op te knappen.
De stands en aanbindhekken van de rustplaats bij Kootwijk zijn door vandalen afgebroken. Er is nieuw hout aangekocht voor het herstel. Er moeten veel gaten gemaakt worden om de palen van de stands en aanbindhekken te plaatsen. Het oude hout wordt weer verzameld en afgevoerd. 

Waar zijn de start en verzamelplaatsen?
De afgelopen weken hebben wij gekeken waar er langs de paden gesnoeid moet worden. Gekozen zijn de volgende locaties om te verzamelen voor het snoeiwerk en snel bij de begroeiing te komen. 
De startplaatsen zijn: 
•	Vakantieoord Het Caitwickerzand  Hennepstede  Nieuw Millingen
•	Kootwijk  De Kamp op de Kootwijkerdijk
•	Hoenderloo  Krimweg bij knooppunt 85
•	De Cantharel  Ugchelen
De snoeiploegen starten op meerdere locaties, maar komen allen weer samen na afloop naar de loods van Staatsbosbeheer in Kootwijk voor de afterparty. 
Voor de slepers zullen we trajecten zoeken welke dicht bij hun vertrekplaats zijn om onnodig lang rijden te voorkomen. Bij elkaar zal het per traject ongeveer 2,5 uur tijdsbeslag zijn .Ook de slepers komen na afloop naar de afterparty. 
De bouwploeg voor het herstellen van de rustplaats start vanaf De Kamp in Kootwijk en komt ook naar de afterparty.

Aanmelden?
Wij hopen op veel aanmeldingen voor de werkdag in de buitenlucht, veel handen maken licht werk en geeft veel gezelligheid. Graag bij aanmelding de voorkeur van het werk aangeven, snoeien, slepen of bouwen en de verzamelplaats, Nieuw Millingen, Kootwijk, Hoenderloo of De Cantharel. Wij willen rekening houden met ieders voorkeuren en een passende verdeling maken om zoveel mogelijk werk te kunnen uitvoeren. Alle aangemelde vrijwilligers krijgen bericht van ons en met de slepers wordt contact opgenomen voor de trajecten.

Aanmelden kan op : info@paardenvriendenveluwe.nl

Wij verheugen ons erop om vele van jullie weer te zien!

Met vriendelijke groet,
Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe
Jaap van den Ende

www.paardenvriendenveluwe.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.