Een goed ruiter- of menpad

Beste vrijwilligers,

Voor de komende werkdag op zaterdag 14 oktober nodigen wij jullie graag weer uit om mee te helpen bij het onderhoud van de paardenpaden op de Midden-Veluwe. Veel paden zijn inmiddels al door vrijwilligers gladgetrokken en liggen er weer fraai bij. Maar nu willen we ook de begroeiing langs een paar paden gaan aanpakken.

Tussen 13.30 en 16.30 uur willen we stevig gaan snoeien om de paden weer vrij en veilig te maken. Het snoeien gebeurt op handkracht met zagen en snoeischaren die door Staatsbosbeheer hiervoor uitgeleend worden. Het is wel aan te raden om eigen werkhandschoenen mee te nemen.

Waar gaat gewerkt worden:
              *  Nieuw Millingen tussen de knooppunten 33 en 31
              *  Kootwijk tussen de knooppunten 13 en 18
              *  Ugchelen tussen de knooppunten 54 en 50

Wat wordt er gesnoeid:
Met name de jonge dennen die bijna in het pad groeien. Liefst twee meter diep van het pad wegsnoeien en opstapelen om het pad de komende jaren vrij te houden.

Er zijn meerdere plekken waar verzameld kan worden de werkzaamheden:

  • Nieuw Millingen:  Vakantieoord Het Caitwickerzand
  • Kootwijk:  knooppunt 13 langs de weg van de Heetweg naar de uitzichttoren
  • Ugchelen:  Buitenhuisje bij Van der Valk De Cantharel

Wij hopen op veel aanmeldingen voor de werkdag in de buitenlucht, veel handen maken licht werk en geeft veel gezelligheid. Graag bij aanmelding de voorkeur vermelden van de startplaats, Nieuw Millingen, Kootwijk of De Cantharel. Dan kunnen we rekening houden met ieders voorkeuren en een passende verdeling maken om zoveel mogelijk werk te kunnen uitvoeren.

De aanmeldingen kunnen gedaan worden als antwoord op deze mail of via: info@paardenvriendenveluwe.nl

Voor de vrijwilligers met eigen tractor die willen helpen met het gladtrekken van de paardenpaden met tractor en weidesleep of het bladblazen is in Kootwijk een cursusdag georganiseerd met steun van Staatsbosbeheer. De cursus omvatte ondermeer uitleg over veiligheidsvoorschriften, correct gebruik van materialen, werken in het bos en kennis van wet en regelgeving. Na het volgen van deze cursus mogen de cursisten aan het werk op de paden. Staatsbosbeheer wil binnenkort deze cursus nog een keer aanbieden aan de vrijwilligers, er zijn geen kosten aan verbonden. De aanmeldingen kunnen gedaan worden als antwoord op deze mail of via: info@paardenvriendenveluwe.nl

Met vriendelijke groet,

Jaap van den Ende

Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe
Email :     info@paardenvriendenveluwe.nl
Website: paardenvriendenveluwe.nl
Bank :      NL 79 RABO 0336 8932 13
KvK:         73528161

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *