Nieuwsbrief augustus 2023

Onderhoud
Als de dagen korter worden en de boomblaadjes weer gaan vallen is het ook weer de tijd voor onderhoud aan de paardenpaden. Eerst worden inspecties gedaan om te zien waar onderhoud nodig is en in hoeverre dit gedaan kan worden door de vrijwilligers of dat de aannemer met groot materiaal ingehuurd moet worden. Graag nodigen we alle vrijwilligers en gebruikers van de paardenpaden uit om suggesties voor het onderhoud, snoeien, zagen, slepen etc. te mailen naar info@paardenvriendenveluwe.nl. Dat kan zowel voor de Kootwijkse kant, als de kant van Hoenderloo. Deze kunnen dan weer meegenomen worden bij het voorbereiden van het onderhoud op de werkdag.

De komende werkdag (save the date) is op zaterdag 14 oktober. We hopen weer op veel aanmeldingen, want veel handen geeft licht werk en veel gezelligheid. Een mail met meer details over de werkdag zal nog verzonden worden.

Routenetwerk en knooppunten

Het nieuwe routenetwerk is afgelopen jaar opgeleverd. Dank aan de vrijwilligers die meegeholpen hebben bij plaatsing van de palen langs de paden. Er zijn nog wat kleine aanpassingen te doen, maar dat zijn slechts details ter plekke. Zowel de digitale kaarten als papierenkaarten zijn beschikbaar via Routebureau Veluwe.Voor suggesties of aanbevelingen voor het nieuwe routesysteem, deze graag mailen naar info@paardenvriendenveluwe.nl voor opvolging.

Stapt jouw paard op het juiste pad?
Doel van de ruiter- en menroutes is het scheiden van gebruikersgroepen in de natuur voor ieders rust en het sturen van gebruikers in verband met kwetsbare flora en fauna. Maar ook door gebruikers hun eigen paden toe te wijzen worden onverwachte ontmoetingen met andere soorten gebruikers vermeden wat de veiligheid weer ten goede kan komen. Daarom moeten de paarden op hun eigen juiste pad willen stappen.

Bestuur Paardenvrienden Midden Veluwe.

Jaap van den Ende
Mobiel 06 46598320
https://paardenvriendenveluwe.nl

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *