Nieuwsbrief januari 2023


Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe
Nieuwsbrief Januari 2023

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Het bestuur wenst allen een goede gezondheid en veel genoegen bij het buitenrijden op onze mooie Veluwe.

Op de laatste werkdag in november is er veel en hard gewerkt op locaties rond Kootwijk en Ugchelen met snoeiwerk om de paden weer open en veilig te houden van begroeiing. Dank aan de vele vrijwilligers en hun inzet hiervoor.
Vrijwilligers zijn ook al aan het bladblazen geweest op de paardenpaden. Dat was later dan verwacht dit jaar omdat veel bomen, met name de inlandse eiken, hun blad langer vasthielden dan voorgaande jaren. Dat kan zijn door de hogere temperaturen in de herfst of het uitblijven van een najaarsstorm.
De komende tijd kunnen er luidruchtige bladblazers op de paardenpaden zijn. Dit zijn de vrijwilligers die aan het werk zijn.

Het Routebureau Veluwe heeft verder gewerkt aan het plaatsen van de markeringspalen voor het nieuwe digitale routenetwerk op de Midden Veluwe. Deze zomer hadden de vrijwilligers hier ook al bij geholpen, maar zoals meestal zijn het de laatste details die de meeste tijd vragen. Er is nog even een technisch probleem met het inlezen van de aanpassingen in het digitale systeem, maar de verwachting is dat dit medio januari verholpen zal zijn. Dan kunnen de kaarten digitaal beschikbaar komen. Hou website van Routebureau Veluwe in de gaten voor de beschikbaarheid.

Een volgende werkdag met vrijwilligers zou weer in maart kunnen zijn. Het is een beetje afhankelijk van de mogelijke winter hoe en waar deze ingericht kan worden. Meer informatie komt dan weer per nieuwsbrief.

Bestuur Paardenvrienden Midden Veluwe.

Jaap van den Ende
Mobiel 06 46598320
https://paardenvriendenveluwe.nl

Zie ook de aanvullingen van Staats Bosbeheer januari 2023

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *