Nieuwsbrief oktober 2022


Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe
Nieuwsbrief Oktober 2022

Onderhoud
Als de dagen korter worden en de boomblaadjes weer gaan vallen is het ook weer de tijd voor onderhoud aan de paardenpaden. Eerst worden inspecties gedaan om te zien waar onderhoud nodig is en in hoeverre dit gedaan kan worden door de vrijwilligers of dat de aannemer met groot materiaal ingehuurd moet worden. Deze inspecties worden nu afgerond voor de Kootwijkse kant van het gebied, een uitgebreide inspectie met aanbevelingen is al gedaan voor de kant van Hoenderloo. Voor de kant van Kootwijk is het idee om het ”oude Rondje Kootwijk aan te pakken naast de andere aanbevelingen die uit de inspecties komen. Graag nodigen we alle vrijwilligers en gebruikers van de paardenpaden uit om suggesties voor het onderhoud terug te mailen. Dat kan zowel voor de Kootwijkse kant, als de kant van Hoenderloo. Deze kunnen dan weer meegenomen worden bij het voorbereiden van het onderhoud op de werkdag.

De komende werkdag (save the date) is op zaterdag 12 november. We hopen weer op veel aanmeldingen, want veel handen geeft licht werk en veel gezelligheid. Een mail met meer details over de werkdag zal nog verzonden worden.

Werkzaamheden

Om vrijwilligers die met hun eigen tractoren de paden willen slepen of bladblazen goed en veilig te laten werken zijn er vrijwilligers op cursus gegaan. Staatsbosbeheer sponsorde deze cursus om de vrijwilligers bij te scholen met de voortschrijdende regelgeving en de eisen die gesteld worden aan het veilig werken in het bos. Er waren 13 deelnemers, 12 vanuit de kant van Kootwijk en 1 vanuit de kant van Hoenderloo. In de week van 15 tot en met 22 oktober gaan deze vrijwilligers de paden op om deze weer glad te slepen voordat de bladeren echt gaan vallen. Daarna kan het gevallen blad weer met de bladblazer van de stichting achterop de tractor van het pad afgeblazen worden. De komende week zijn de vrijwilligers op pad en in het bos actief met het onderhoud.

Routenetwerk en knooppunten

Het uitzetten van het nieuwe routenetwerk is in de laatste fase. Dank aan de vrijwilligers die meegeholpen hebben bij plaatsing van de palen langs de paden. Er zijn nog wat aanpassingen te doen en dan volgt de finale controle met de oplevering aan het Routebureau Veluwe. Na de oplevering gaat het Routebureau werken aan de digitale kaarten met knooppunten van de paardenpaden op de Midden Veluwe. Vervolgens kunnen de papieren kaarten weer gemaakt gaan worden, daar is nog steeds veel vraag naar. Na de oplevering zal Staatsbosbeheer alle oude knooppuntpalen en oude bewegwijzering van de paardenpaden verwijderen. Dan blijven alleen de palen met de roodwitte markering staan.
Voor suggesties of aanbevelingen voor het nieuwe routesysteem, deze graag mailen naar info@paardenvriendenveluwe.nl voor opvolging.

Bestuur Paardenvrienden Midden Veluwe.

Jaap van den Ende
Mobiel 06 46598320
https://paardenvriendenveluwe.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *