Livestream recreatiezonering Kootwijk eo

Beste paardenvrienden,

Nu de contouren van het project Recreatiezonering Veluwe van de Provincie Gelderland duidelijker worden ook de gevolgen van het project voor de bewoners van de Veluwe zichtbaar. Het sluiten of omleggen van ruiter- en menpaden en het afsluiten van gebieden voor recreanten komen nu duidelijk in beeld.

Hieronder is de uitnodiging voor de Livestream voor meer informatie.

M.vr.gr.
Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe
Email :     info@paardenvriendenveluwe.nl
Website: paardenvriendenveluwe.nl
Bank :      NL 79 RABO 0336 8932 13
KvK:         73528161

Livestream Recreatiezonering Kootwijk en omgeving – 23 maart 2021

Voor de inwoners en belanghebbenden van de midden-Veluwe, in de bandbreedte van Stroe-Kootwijk-Radio Kootwijk-Ugchelen organiseert de provincie op

dinsdag 23 maart van 19.00 tot 20.00 uur een ‘livestream’ over de recreatiezonering. U bent hiervoor van harte uitgenodigd en kunt online meekijken via de volgende link: https://vimeo.com/event/776007.

Tijdens de bijeenkomst verstrekt de provincie informatie over het doel en de achtergrond van de zonering, de huidige stand van zaken en over het komende gebiedsproces. U kunt tijdens de livestream vragen stellen via het emailadres: recreatiezonering@gelderland.nl. Deze vragen worden tijdens de livestream of na afloop beantwoord.

Recreatiezonering op de Veluwe

Steeds meer mensen genieten van de prachtige natuur op de Veluwe. Dat bezoek heeft een keerzijde. Veel dieren- en plantensoorten hebben het moeilijk. Ze worden verstoord door recreatie, verkeer, werkzaamheden en evenementen. Ze trekken zich op een kleiner leefgebied terug. Het evenwicht tussen natuur en recreatie raakt uit balans.

Daarom werken provincie, gemeenten, grondeigenaren en recreatieondernemers aan recreatiezonering voor de hele Veluwe. We benoemen zones voor verschillende vormen van gebruik. In sommige delen beschermen we kwetsbare dieren en planten door ze rust en ruimte te geven. In andere zones is er meer ruimte voor wandelen, fietsen of paardrijden of voor evenementen en activiteiten. Dit jaar werken we aan een  definitieve zonering en aan het opstellen van passende maatregelen. Bij dit proces betrekt de provincie ook bewoners en andere belanghebbenden.

Meer informatie

Over het project Recreatiezonering Veluwe heeft de provincie een e-magazine uitgebracht, te vinden via: https://magazine.gelderland.nl/zonering-veluwe. Op de pagina ‘recreatiezonering’ staat een weblink naar de concept recreatiezoneringskaart die in 2020 is opgesteld.

Met vriendelijke groet,

Bram Zandstra,

Programma Natuur / Recreatiezonering Veluwe

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.