Berichten van Staatsbosbeheer

Wanneer bel je wie?

Noodgeval:
bel 112

Dode of aangereden wild langs de weg:
bel 0900-8844 politie (geen spoed)

Doden dieren of een vuilstort in het bos (langs de routes):
Bel het calamiteitennummer van Staatsbosbeheer 06-11882512 (let op naar dit nummer kan je alleen bellen niet sms’en of WhatsAppen)

Vragen over de ruiter en menroutes:
Mail naar : info@paardenvriendenveluwe.nl

Staatsbosbeheer vraagt bezoekers van natuurgebieden om anderen de ruimte te geven, de natuur te beschermen en de Buitencode in acht te nemen. De Buitencode bestaat uit vijf regels:
* Wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte en minder je vaart

* Voel je verantwoordelijk voor je eigen gedrag richting natuur en haar gebruikers

* Durf een ander aan te spreken op zijn gedrag
* Sportief bewegen in de natuur doe je veilig, draag bescherming
* Blijf op de paden en geef natuur de ruimte

De Buitencode is een samenwerking tussen de NTFU, KNHS, Atletiekunie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschappen, en mede mogelijk gemaakt door het actieplan Naar een Veiliger Sportklimaat

Geplaatst in Berichten SBB | Reacties uitgeschakeld voor Berichten van Staatsbosbeheer

Nieuwsbrief maart 2024

Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe

De afgelopen maanden waren behoorlijk nat door de vele regens die langs kwamen. Op de paardenpaden ontstonden veel plassen en watergaten raakten verstopt door de vele regens. Het was ook winderig met de nodige stormen die zorgden voor overlast op de paden door afgebroken kronen van bomen of zelfs ontwortelde bomen die over de paden kwamen te liggen. Hiervan zijn veel meer dan gebruikelijk meldingen van binnengekomen. Complimenten voor Staatsbosbeheer die al deze meldingen altijd op hele korte termijn weer kon aanpakken en de paden weer vrij kon maken.

Meldingen van versperringen door omgevallen bomen of grote takken, gevaarlijke situaties op de paden door weersomstandigheden of bewegwijzeringen die ontbreken kunnen altijd doorgegeven worden via het emailadres: info@paardenvriendenveluwe.nl. De meldingen worden snel doorgezet voor opvolging.

Dit jaar willen we als Stichting Paardenvrienden Midden Veluwe de onderhoudsactiviteiten aan de paardenpaden voortzetten met de hulp en inzet van de vrijwilligers. Hierbij gaan we als stichting ook ondersteund worden door het Routebureau Veluwe en Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer wil na het succes van de tractorcursus in Kootwijk deze cursus nogmaals aanbieden aan de vrijwilligers, met name voor Ugchelen en Hoenderloo. De cursus wordt gegeven in Apeldoorn op zaterdag 20 april. Opgeven hiervoor kan nog via het emailadres: info@paardenvriendenveluwe.nl

Het gedoneerde rustpunt gaat door vrijwilligers opgebouwd worden op 23 maart. In overleg met Staatsbosbeheer is een prachtige plek met veel uitzicht over de heide uitgekozen bij Kootwijk tussen punt 30 en 25, precies waar de route een haakse bocht maakt. In die bocht is fraai uitzicht over Kootwijkse Veld en de Stroese Heide.

Bestuur Paardenvrienden Midden Veluwe.

Jaap van den Ende
Mobiel 06 46598320
https://paardenvriendenveluwe.nl

Aanvullingen van Staatsbosbeheer

Tijdens het broedseizoen, dat loopt van 15 maart tot 15 juli, worden er gebieden op de Veluwe afgesloten zodat bijvoorbeeld vogels in het broedseizoen alle rust hebben om te broeden en hun jongen groot te brengen. Dit gaat nu ook gebeuren op het Kootwijkerzand. Het paardenpad tussen de knooppunten 16 en 44 zal in het broedseizoen worden afgesloten hiervoor. De route over het Kootwijkerzand tussen 17 en 16 verder naar 15 op de Hoog Buurlooseweg blijft wel open. Na 15 juli zijn alle routes weer open.

Vragen over de ruiter- en menroutes:
Mail naar: info@paardenvriendenveluwe.nl

Geplaatst in Nieuwsbrief | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief maart 2024